CRÍTIQUES AL PARADÍS RERE EL MAR

CRÍTIQUES AL PARADÍS RERE EL MAR

La novel·la d’ambientació històrica requereix una excel·lent documentació prèvia i un bon coneixement dels escenaris. Aquesta obra compleix amb escreix aquestes condicions. 
L’argument transcorre entre la Catalunya central i Cuba a la darreria del segle XIX i malgrat tenir un únic fil conductor, encercla petites trames que enriqueixen la narració. 
Les descripcions d’escenaris locals, dels viatges, de la terra i del mar, de la illa llunyana i dels comportament socials, inclouen també l’ambició pròpia dels que van a fer les Amèriques i esdevenen indians, l’esclavatge, les passions, la traïció, la mort i la intervenció de la Justícia. 
Aquesta novel·la és l’inici d’una trilogia i per tant tindrà continuació literària. Això és bo perquè ens permetrà seguir fruint d’un lèxic català ric, precís, que recupera el record de mots coneguts però propis d’una generació anterior i avui, malauradament en desús. 
Per les raons exposades i moltes més que cal anar descobrint al llarg de la lectura, aquest és un llibre absolutament recomanable. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *